mastermastoras.gr  
5 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Ανακαίνιση κουζίνας: το γοργόν και… οικονομία έχει!

Πού τρώμε; Στην κουζίνα. Πού συζητάμε, κάνουμε οικογενειακά συμβούλια, συζητάμε τα προβλήματά μας, εξομολογούμαστε, γελάμε, τα βρίσκουμε, μαλώνουμε και τα ξαναβρίσκουμε; Πάλι στην κουζίνα! Δεν είναι τυχαίο που η κουζίνα είναι το κέντρο του σπιτιού. Και σαν κέντρο του σπιτιού, πρέπει να είναι ένας χώρος ευχάριστος, που μας εμπνέει και μας γεμίζει θετική διάθεση. Οι περισσότεροι από εμάς, θα θέλαμε να μπορούσαμε, παρά την οικονομική κρίση, να ανακαινίσουμε την κουζίνα μας. Ας μη το βάζουμε όμως κάτω και ας μην απογοητευόμαστε. Γιατί, με κάποιες έξυπνες κινήσεις, μπορούμε να δώσουμε μια νέα όψη στην κουζίνα μας, χωρίς μεγάλο κόστος. Και ο mastermastoras θα μας πει το πώς, σε λίγα απλά βήματα!

Βήμα 1: Αλλάζω τα πόμολα των ντουλαπιών

Παλιά; Πολύ παλιά; «Αρχαία»; Όποια ηλικία και να έχουν τα ντουλάπια της κουζίνας μας, μια πολύ καλή και οικονομική μέθοδος για την ανανέωσή τους είναι να αλλάξουμε τα πόμολα. Σήμερα, η αγορά διαθέτει πληθώρα σχεδίων και υλικών, από νίκελ μεταλλικά μέχρι γυάλινα ή κεραμικά. Σημειώστε μόνο ότι τα νέα πόμολα θα πρέπει να ταιριάζουν με το υλικό των ντουλαπιών και τα υπόλοιπα χρώματα της κουζίνας, περιλαμβανομένων των ηλεκτρικών συσκευών. Βήμα πρώτο τα ντουλάπια λοιπόν. Μην τους… αλλάξετε τα φώτα. Αλλάξτε τους τα πόμολα!

Βήμα 2: Αλλάζω τα χρώματα στους τοίχους

Αν το κόστος για την ολική ανακαίνιση της κουζίνας σας, σας κάνει να αλλάξετε… χίλια χρώματα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφθείτε ότι χρειάζεται να αλλάξετε μόνο ένα χρώμα: αυτό των τοίχων της κουζίνας! Δώστε μια εντελώς νέα εικόνα στην κουζίνα με χρώματα, ή διακοσμητικά αυτοκόλλητα τοίχων ή ακόμη και 3D panels. Ο ελαιοχρωματισμός μπορεί να γίνει από εσάς ή από κάποιον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή (τον οποίο φυσικά θα βρείτε στο mastermastoras.gr!) . Ο επαγγελματίας θα σας δώσει περισσότερες επιλογές σε τεχνοτροπίες και υλικά, αλλά η επιλογή και η απόφαση είναι δική σας. Όμως, ό,τι και να αποφασίσετε, πριν την επιλογή των νέων χρωμάτων, επισκεφθείτε ένα κατάστημα και ζητήστε δείγματα χρωμάτων. Είναι σημαντικό να τα απλώσετε στους τοίχους σας πριν καταλήξετε.

Βήμα 3: Επιλέγω νέα διακοσμητικά

Πόμολα, ΟΚ. Χρώματα, ΟΚ. Τώρα; Φυσικά, τα διακοσμητικά! Κάδρα, βάζα αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο θα αναδείξει τη νέα εικόνα της κουζίνας σας! Φροντίστε οι επιλογές σας σε διακοσμητικά να ανταποκρίνονται στο δικό σας στυλ και ταυτότητα. Είστε, για παράδειγμα, της ρομαντικής σχολής; Ίσως, κάποιο κάδρο με μια υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός φάρου να σας ταιριάζει. Αν είστε πάλι πιο δυναμικοί, τι θα λέγατε για ένα διακοσμητικό με ένα μουσικό συγκρότημα; Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι στη μάχη για την ανανέωση της κουζίνας σας, τα διακοσμητικά είναι ένα από τα πιο δυνατά σας όπλα!

Μεγαλύτερη αλλαγή με την βοήθεια ειδικών

Και αν κάνατε όλα τα παραπάνω, και νομίζετε ότι η κουζίνα σας χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή, για την οποία αυτή τη φορά, είστε διατεθειμένοι να βάλετε και το χέρι βαθύτερα στην τσέπη, τι κάνετε; Έξυπνες και δραστικές αλλαγές είναι η αντικατάσταση του πάγκου (που αποτελεί και μια πολύ καλή, από τεχνικής πλευράς, ευκαιρία για την αλλαγή των πλακιδίων τοίχου), του νιπτήρα και της μπαταρίας. Η αγορά σήμερα προσφέρει πολλές επιλογές από ξύλο, συνθετικό με ρινίσματα μετάλλων ή ακόμη και από γρανίτη. Όμως, σε κάθε περίπτωση, για αυτές τις αλλαγές, θα χρειαστείτε τη συνδρομή από επαγγελματία ξυλουργό, υδραυλικό ή πλακά, ώστε η νέα σας επένδυση να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση!


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση