mastermastoras.gr  
4 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Ενεργειακές λύσεις για το σπίτι

Πηγή Εικόνας: batistatos.gr

Αναβαθμίστε τη ζωή σας με το πράσινο σπίτι

Το νέο στοίχημα στο ενεργειακό τραπέζι δεν είναι… «όλα στο κόκκινο» ή «όλα στο μαύρο», αλλά «όλα στο πράσινο»! Και αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που έχει οδηγήσει σε ιδιαίτερη κινητικότητα τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τα τελευταία χρόνια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, υπό οικονομικές προϋποθέσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη χώρα μας να πετύχει πιο εύκολα τους στόχους της στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο βασικότερος πυλώνας κάθε σοβαρής ενεργειακής πολιτικής στον πλανήτη μας σήμερα, και μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά αλλά και ηθικά κέρδη (με την προστασία του περιβάλλοντος) στις χώρες που την επιχειρούν.

Ποια είναι τα στάδια για να καταστεί το οίκημά σας «πράσινο»;

  • Τα κουφώματα πρέπει να αντικατασταθούν με υαλοπίνακες και στον εξωτερικό χώρο να υπάρχει σύστημα σκίασης ή κινητών προστατευτικών εξωφύλλων.
  • Χρειάζεται εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση στο κέλυφος των κτιριακών δομών (έτσι θα αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα).
  • Απαιτείται αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με ένα νέο, που η χρήση του θα καλύπτει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πχ καυστήρας βιομάζας). Με το νέο σύστημα θα μπορείτε να ελέγχετε τις δαπάνες της θέρμανσης και μακροχρόνια να τις μειώσετε, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Τέλος, τα ηλιακά συστήματα θα ρυθμίζουν και θα δίνουν στην οικία ζεστό νερό χρήσης.

Η σκοπιμότητα των παραπάνω παρεμβάσεων έχει τεράστια σημασία και είναι ο βασικός παράγοντας αξιολόγησης ενεργειακών εργασιών σε όλα τα κτίρια: οικίες, σχολεία, εταιρείες, φοιτητικές εστίες κλπ.

Πέρα από αυτές τις βασικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ο ενεργειακός επιθεωρητής αναλαμβάνει να ενημερώσει τον κάθε δικαιούχο ξεχωριστά, για τις απαραίτητες εργασίες, τους χρόνους υλοποίησης και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ενεργειακή επιθεώρηση, απαραίτητο στοιχείο για την αναβάθμιση

Αν και το κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης δεν συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του προγράμματος αναβάθμισης, θα λέγαμε ότι είναι μια εργασία εκ των «ων ουκ άνευ»! Και αυτό, γιατί θα σας δώσει με επίσημα στοιχεία:

  1. Πόση είναι η ενέργεια που καταναλώνει το σπίτι σας
  2. Ποιοι είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν
  3. Ποιες είναι οι ενδεδειγμένες προτάσεις για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής του.

Πηγή Εικόνας: varnakiotis.com

Γιατί να κάνω αναβάθμιση;

Πρώτα από όλα για τα οφέλη στον τρόπο ζωής! Όλοι θα θέλαμε ένα πιο ζεστό σπίτι το χειμώνα και ένα πιο δροσερό το καλοκαίρι. Η ενεργειακή αναβάθμιση, θα δούμε με έκπληξη ότι θα αλλάξει και τη συμπεριφορά μας, και θα μας οδηγήσει σε μια πιο θετική στάση απέναντι στη ζωή. Από εκεί και πέρα, ας μην ξεχνάμε το ρητό που λέει ότι τον πλανήτη μας, δεν τον έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, αλλά τον έχουμε δανειστεί από τους απογόνους μας! Με την ενεργειακή αναβάθμιση, συμμετέχουμε και εμείς στις προσπάθειες, για ένα καλύτερο μέλλον σε ένα καλύτερο πλανήτη, με μικρότερες εκπομπές CO2. Τι λέτε λοιπόν; Αξίζει να τα ποντάρουμε… «όλα στο πράσινο»; Η δική μας γνώμη είναι 100% «Ναι»!

Πηγή Εικόνας: irealty.gr


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση