mastermastoras.gr  
5 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Ανακαίνιση. Από τη σκέψη μέχρι την υλοποίηση!

Πηγή Εικόνας: Pinterest

Η λέξη «ανακαίνιση» ξεκινάει, πολύ συμβολικά, με τη συλλαβή «αν»! Γιατί, ο σπόρος για κάθε προσπάθεια ανακαίνισης είναι οι μικρές υποθετικές ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας: «αν αυτό το τραπεζάκι ήταν αλλιώς;» ή «αν τα κουφώματά μου δεν ήταν τόσο φθαρμένα;»

Για να απαντήσετε σωστά σε όλα αυτά τα «αν», πρέπει να ξεκινήσετε με τα βασικά της ανακαίνισης. Και το βασικότερο από όλα; Η μελέτη του χώρου σας. Εδώ ξεκινάει και η συνεργασία με έναν έμπειρο τεχνίτη του κλάδου, που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στις επόμενες ενέργειες που θα αναπτερώσουν τη διάθεσή σας και θα αναζωογονήσουν το περιβάλλον σας. Μαζί με τον επαγγελματία τεχνίτη, τον πολύτιμο σύμβουλο και βοηθό σας, θα διανύσετε τρία βασικά βήματα που θα αποτελέσουν το ήμισυ του παντός!

Πηγή Εικόνας: Pinterest

Το πρώτο βήμα: Αφήστε τον ειδικό να εποπτεύσει τον χώρο σας. Με το έμπειρο μάτι του, θα δει και θα καταγράψει πράγματα που εσείς αγνοείτε. Το ύφος της περιοχής που ζείτε, το φως που διαχέεται στον χώρο σας, η εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου σας, και φυσικά η δική σας προσωπικότητα, είναι σημαντικά στοιχεία. Ο ειδικός θα τα μελετήσει και θα φτάσει σε ένα ολοκληρωμένο συμπέρασμα που θα οδηγήσει στην κατάλληλη ανακαίνιση για εσάς.

Το δεύτερο βήμα: Αποτυπώστε τον χώρο σας, με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Κάντε τις μετρήσεις σας από τα δοκάρια μέχρι και το μικρότερο εξάρτημα της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής σας εγκατάστασης.

Το τρίτο βήμα: Φτάνοντας στην τελική ευθεία, ενημερωθείτε σχετικά με το ποιες είναι οι λειτουργικές ανάγκες που είναι απαραίτητο να καλυφθούν, ποιο θα είναι το σχεδιαστικό ύφος του καινούριου χώρου και λύστε όλες τις τυχόν απορίες σας επί βασικών ζητημάτων.

Έχοντας κάνει λοιπόν αυτά τα βήματα, χαλαρώστε και… ονειρευτείτε το. Είστε πλέον στη θέση να φαντάζεστε το σπίτι που πρόκειται να δημιουργηθεί αποκλειστικά διαμορφωμένο από το δικό σας γούστο!

Πηγή Εικόνας: Pinterest

Γιατί η ανακαίνιση είναι ένα έξυπνο βήμα;

  • Η ανακαίνιση ενός σπιτιού θα σας στοιχίσει κλάσμα του κόστους σε σχέση με την ανέγερση ή την αγορά ενός νέου οικήματος.
  • Είναι μία διαδικασία στην οποία συμμετέχετε ενεργά, βιώνοντάς την από την αρχή μέχρι το τέλος, που σας ανεβάζει καθημερινά το ηθικό και τη διάθεση.
  • Ολοκληρώνεται γρήγορα και σας δίνει με ακρίβεια τα τεχνικά και αισθητικά αποτελέσματα που θέλετε.

Το μόνο που μένει για να είναι όλα σωστά και στην ώρα τους, είναι να μάθετε από την αρχή, εκτός του κόστους, το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι το

πέρας των εργασιών.

Πηγή Εικόνας: Pinterest

Τολμήστε το!

Στο τέλος της μέρας, ίσως αναρωτηθείτε «γιατί;» Αξίζει άραγε τον κόπο να επενδύσετε σε χρήμα και κόπο για την ανακαίνιση του χώρου σας; Σίγουρα, θα ήταν καλύτερο το τραπεζάκι να μην είχε σπασμένο πόδι, αλλά μήπως και αυτό, έτσι όπως είναι, δεν κάνει τη δουλειά του; Η απάντηση είναι «τολμήστε το»! Μην διστάζετε να κάνετε πράξη την σκέψη σας και μη μένετε όμηροι του παλιού και της συνήθειας. Το σπίτι σας είναι το κάστρο σας! Πρέπει να είναι λειτουργικό, όμορφο, καλαίσθητο και να αντανακλά την προσωπικότητά σας, ακριβώς όπως κάνουν τα ρούχα σας. Και πάνω από όλα, πρέπει να σας γεμίζει με θετική διάθεση, από το πρωί που θα ξυπνήσετε, μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείτε. Για αυτό, λοιπόν, αφού, φυσικά, το σκεφθείτε καλά, θα ανακαλύψετε ότι η καλύτερη στιγμή για ανακαίνιση είναι… τώρα!


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση