mastermastoras.gr  
4 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Πώς να σχεδιάσετε ένα λειτουργικό μπάνιο για όλη την οικογένεια

Η διαρρύθμιση/δομή ενός μπάνιου πρέπει πάντα να είναι τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας. Αυτή θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να καλύπτει τον "βιαστικό" εργαζόμενο όπως και το πολύ "προσεκτικό" μικρότερο μέλος της οικογενείας. Ο πρώτος θα χρειαστεί μεγάλο καθρέπτη, φώτα, μοντέρνες μπαταρίες, stand για πετσέτες μέχρι και jacuzzi υδρομασάζ ενώ την ίδια στιγμή ο δεύτερος θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα μέρη του μπάνιου αλλά με απόλυτη ασφάλεια από επικίνδυνες γωνίες και επιφάνειες που γλυστράνε.

Πολλές λοιπόν φορές, ο σχεδιασμός ενός νέου μπάνιου ακολουθεί την λογική και τις ανάγκες ενός ενήλικα με αποτέλεσμα να γίνεται μη φιλικό για τα νεότερα μέλη μιας οικογένειας με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κάνουν κάτι ή ακόμη και να χτυπάνε προσπαθώντας.

Η απάντηση στο ποιο μπάνιο καλύπτει τις ανάγκες μικρών μεγάλων, είναι το απλό! Με βάση το γεγονός ότι είναι το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού, θα πρέπει να είναι τόσο λειτουργικό όσο και καλά οργανωμένο ώστε να μην μένει ακατάστατο από την πρωινή χρήση και την ίδια στιγμή να καλύπτει τις ανάγκες των μικρότερων μελών της οικογενείας.

Ο ρόλος του χρόνου στο δίλλημα μεγάλος ή μικρός

Το κυριότερο που θα πρέπει να έχετε κατά νου κατά την σχεδίαση του νέου σας μπάνιου, είναι ότι ο χρόνος εξελίσσεται και αλλάζει τα πάντα. Ειδικά τα νεότερα μέλη της οικογένειας που δεν θα μείνουν "μικρά" για πολύ καιρό ακόμη! Το γεγονός αυτό λοιπόν απαλείφει την σκέψη να εγκατασταθεί μικρή λεκάνη ή χαμηλός νιπτήρας.

Η σχεδίαση συμπερασματικά θα αφορά ένα απλό και λιτό μπάνιο που θα εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό τον ενήλικα και θα υποστηρίζει κάθε ανάγκη του μικρότερου με την βοήθεια αξεσουάρ όπως ένα ξύλινο σκαλοπατάκι το οποίο θα "κρύβεται" κάτω από τον νιπτήρα και θα βγαίνει όταν πρέπει να έχει πρόσβαση στον νιπτήρα. Στην ίδια λογική, στην αγορά υπάρχουν ποικίλα σκαμπό σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα για χρήση εντός της μπανιέρας.

παιδικό μπάνιο

Πηγή Εικόνας: Pinterest

Ο ρόλος των αξεσουάρ μπάνιου

Τα αξεσουάρ μπάνιου δεν είναι μόνο θέμα πρακτικότητας για ένα μπάνιο, είναι το κλειδί για την διακόσμηση του. Πηγαίνοντας σε πολύ έντονο παιδικό σχεδιαστικό ύφος - με έντονα χρωματικά πλακάκια, μικρή μπανιέρα, αδιάβροχη ταπετσαρία με σχέδια - μπορεί σε πρώτη εντύπωση να φαίνεται ευχάριστο, αλλά και πάλι, αυτό θα προκαλέσει ζήτημα όταν το παιδί σας μεγαλώσει και γίνει έφηβος.

Αντ 'αυτού, επιλέξτε ξανά το απλό! Ένα λουτρό πρέπει να έχει ζωντανά χρώματα και είναι τακτοποιημένο, με λειτουργικά και εργονομικά έπιπλα, για να δείχνει πάντα καθαρό. Το ίδιο λουτρό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ευχάριστο μέρος για παιδιά, προσθέτοντας χρωματιστές πετσέτες, πλαστικά σκαμπό με printed comics, πολύχρωμες κουρτίνες, θεματικά stickers στον καθρέπτη, κοκ. Σαν εναλλακτική, επιλέξτε αξεσουάρ που αποθηκεύονται εύκολα και που εμφανίζονται την ώρα του μπάνιου των παιδιών.

οικογενειακό μπάνιο

Πηγή εικόνας: Pinterest

Προσοχή στις επικίνδυνες επιφάνειες

Η ασφάλεια μικρών και μεγάλων θα πρέπει να είναι πάντα σε πρώτη προτεραιότητα! Το βρεγμένο πάτωμα αποτελεί κίνδυνο για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά μπορούν παροτρυνθούν, να σκουπίζουν τα πόδια τους, από ένα χρωματιστό πατάκι. Μία ποιο μόνιμη λύση και για τους δύο, θα μπορούσε να είναι η επιλογή νέου τύπου πλακιδίων με επιφάνεια που δεν γλιστρά. Σε αυτές συνήθως χάνεται η επιλογή της γυαλάδας. Ακόμη, τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποτελούν ένα σημαντικό σύμμαχο στο να κρατιέται το δάπεδο στεγνό.

Όσον αφορά, τους νιπτήρες, θα πρέπει να αποφεύγονται αυτοί με γωνιακές άκρες και επιφάνειες, για απαλοιφή της πιθανότητας τραυματισμού από πτώση πάνω τους.

οικογενειακό μπάνιο

Πηγή Εικόνας: Pinterest


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση