mastermastoras.gr  
10 Ιουνίου 2015
Εκτύπωση Email

Πατητή Τσιμεντοκονία - Η νέα και ελκυστική τάση με ιστορικές αρχιτεκτονικές καταβολές

 

 

Η πατητή τσιμεντοκονία, επίσης γνωστή και ως σπατουλαριστή πατητή τσιμεντοκονία, αποτελεί σημαντικό μέρος και κληρονομιά της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, μιας κληρονομιάς που σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας στα δομικά υλικά (κονιάματα) έχει καταστήσει την εφαρμογή της ένα ελκυστικό αισθητικό χαρακτηριστικό ενός οικιακού ή επαγγελματικού χώρου. Συνεχείς δεδομένα της αγοράς δείχνουν μια πολύ δυναμική αύξηση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά και στην ανάθεση και εκτέλεση έργων εφαρμογής σε κάθε είδος χώρου και επιφάνειας, όπως τοίχοι και δάπεδα.

 

 Πατητή Τσιμεντοκονία σε Μπάνιο

 

Το υλικό της πατητής τσιμεντοκονίας έχει σαν βάση το λευκό και το γκρι τσιμέντο υψηλών αντοχών με προσθήκη από ισχυρές ρητίνες, ένας συνδυασμός υλικών που το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό.  Διατίθεται σε πληθώρα χρωματισμών (πάνω από 20) με τα χρώματα να παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρας του χρόνου, ανεξάρτητα από την συχνότητα και το είδος της χρήσης της επιφάνειας εφαρμογής της (τοίχος ή δάπεδο, οικία ή επαγγελματικός χώρος). Η ανθεκτικότητα της πατητής ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το τελικό στάδιο της εφαρμογής της όπου εφαρμόζονται ειδικά βερνίκια που προσφέρουν ελαστικότητα, αδιαβροχοποίηση και ανθεκτικότητα σε χτυπήματα, γρατζουνιές και λεκέδες. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της πατητής είναι το ότι εφαρμόζεται με πολύ μικρό πάχος (από 2 εώς 4 χιλιοστά) με αυτό να την καθιστά πλέον κατάλληλο υλικό για κάθε τύπο επιφανειών (είδος υποστρώματος, γεωμετρία, κοκ).Το τελικό αποτέλεσμα εγγυάται την υψηλή απορρόφηση κραδασμών όπως και των συστολών και διαστολών από την μεταβολή θερμοκρασιών με την εκδήλωση κάθε είδους κλιματολογικών συνθηκών.

 

 Πατητή τσιμεντοκονία σε σκάλες

 

Η πατητή τσιμετοκονία μπορεί να εφαρμοστεί σε τοίχους με επιχρίσματα, τοίχους και κατασκευές από γυψοσανίδα, νέα δάπεδα από τσιμέντο λείας ή μη επιφάνειας, παλαιά δάπεδα από μωσαϊκό, επιφάνειες σε τοίχο και δάπεδο με πλακάκια ή μάρμαρο, πισίνες, πάγκους κουζίνας, τζάκια και σε άλλες επιφάνειες καλύπτοντας κάθε πρόταση του Αρχιτέκτονα ή του Διακοσμητή. Η δυναμική αύξηση διάδοσης της εφαρμογής της έχει δημιουργήσει άρτια και άξια θαυμασμού αποτελέσματα σε εφαρμογές της πατητής τσιμεντοκονίας σε μπάνια, ντουζιέρες, σκάλες, τοίχους σε χώρους υποδοχής ξενοδοχείων και σε χώρους εστίασης όπως και σε τζάκια και τοίχους σε οικίες και διαμερίσματα. Πόσο μάλλον αν προστεθεί στην λίστα πλεονεκτημάτων, ότι λόγω της ελαστικότητας του υλικού, μπορεί κάποιος να αποτυπώσει ανάγλυφα σχέδια κάθε γεωμετρίας και σχήματος.

 

Πατητή τσιμεντοκονία σε κατάστημα

  

Η επιλογή της πατητής σαν υλικό, αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια στο κόστος κάθε ανακαίνισης, προσφέροντας ένα πολύ ελκυστικό αισθητικά αποτέλεσμα που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα είδη υλικών, λόγω της μοναδικότητας της με βάση την αρχιτεκτονική και την ιστορική της καταβολή αλλά και της εξέλιξής της με σύγχρονους βιομηχανικούς μεθόδους.

Τέλος, η επιτυχία κάθε έργου πατητής, προϋποθέτει ότι η εφαρμογή της γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες με άρτια εκπαίδευση στην χρήση, προετοιμασία, εκτέλεση αλλά και την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος. Η σωστή επιλογή του εφαρμοστή είναι σημαντική και ο κυριότερος παράγοντας για ένα άρτιο (σε χρωματισμό, σχέδια, υφή, γεωμετρία, ανθεκτικότητα) τελικό αποτέλεσμα σε πλήρη συμφωνία με κάθε αισθητική απαίτηση.

 

Η πλατφόρμα του mastermastoras.gr σας παρέχει την δυνατότητα να εντοπίσετε τους πλέον εξειδικευμένους εφαρμοστές/τεχνίτες πατητής τσιμεντοκονίας. Δεν έχετε παρά απλά να καταχωρήσετε (πατώντας εδώ) το ενδιαφέρον σας με μια σύντομη περιγραφή για το έργο που σας ενδιαφέρει και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες θα επικοινωνήσουν μαζί σας άμεσα ώστε να συζητήσετε τις ανάγκες σας και να λάβετε προσφορές για αυτές.


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση