mastermastoras.gr  
21 Ιουνίου 2016
Εκτύπωση Email

Διαχωριστικά εσωτερικών χώρων

 

Η σύγχρονη ζωή με τους ταχείς ρυθμούς που επιβάλλει αλλά και η επιλογή μικρότερων διαμερισμάτων ως μια «οικονομικότερη λύση», δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον τρόπο με τον οποίο δομούνται τα σύγχρονα διαμερίσματα. Έτσι, πολλές φορές καλούμαστε να διαχειριστούμε έναν ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας – τραπεζαρίας.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Ο ενιαίος χώρος ενώ προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα και κρίνεται ως πιο «κοινωνικός» ως προς την επικοινωνία των κατοίκων, μας φέρνει συχνά αντιμέτωπους με το ερώτημα: «Πώς θα μπορούσαν να οριοθετηθούν οι χώροι αυτοί ώστε να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας;»

Μια από τις λύσεις στο ερώτημα αυτό έρχονται να δώσουν τα διαχωριστικά εσωτερικών χώρων, είτε αυτά είναι σταθερά, δηλαδή αποτελούν μόνιμες κατασκευές, είτε κινητά.

Η πιο συνηθισμένη λύση διαχωριστικών που υπάρχει στην αγορά είναι οι κουρτίνες (τύπου roller & panel, οι περσίδες, τα κρόσσια κ.α.). Είναι ηχομονωτικές και τις βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία υλικών, ποιοτήτων και τιμών, ενώ το καλύτερο είναι πως τοποθετούνται και αφαιρούνται γρήγορα και εύκολα.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

 

Εξίσου συνηθισμένο υλικό διαχωρισμού είναι η γυψοσανίδα. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πολλές, ενώ χαρίζει ένα πολύ όμορφο, κομψό και κλασικό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως μπορεί να δεχτεί φωτιστικά σώματα σε εμφανή σημεία (spot αλογόνου ή led) είτε σε κρυφά (λαμπτήρες φθορισμού ή νέον) για να δημιουργήσει μια πιο ατμοσφαιρική αίσθηση.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

 

Κάτι αρκετά σύγχρονο πλέον στην αγορά είναι και η χρήση διακοσμητικών επιφανειών τύπου panels, η ποικιλία των οποίων είναι τεράστια. Επιφάνειες από MDF ή από ξύλο, υαλοπίνακες και plexiglas που χαρίζουν επίσης ένα διάφανο και πιο φωτεινό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΩΝ ΜΕ PANELS

 

Τέλος για τους πιο παραδοσιακούς, οι κλασικές λύσεις του υαλότουβλου και του βιτρό αποτελούν σταθερές και διαχρονικές αξίες, καθώς μπορούν να αποδώσουν διαφορετική αίσθηση αναλόγως τα χρώματα, τη σύνθεση και τη θεματολογία, ώστε και να κινηθούν από κλασικό στυλ μέχρι το πολύ μοντέρνο.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ PLEXI

 

Μην ξεχνάτε πως ακόμα και μια κολόνα στο χώρο, ένα πάσο ή ακόμα και ένα κεντρικό τζάκι μπορούν να αποτελέσουν το ρόλο του διαχωριστικού στοιχείου, αν τα αντιμετωπίσετε κατάλληλα, με οδηγό τη φαντασία και τις ανάγκες σας.

 

Η πλατφόρμα του mastermastoras.gr σας παρέχει την δυνατότητα να εντοπίσετε τους πλέον εξειδικευμένους τεχνίτες για την τοποθέτηση ή την κατασκευή εσωτερικών διαχωριστικών για κάθε χώρο. Δεν έχετε παρά απλά να καταχωρήσετε (πατώντας εδώ) το ενδιαφέρον σας με μια σύντομη περιγραφή για το έργο που σας ενδιαφέρει και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες θα επικοινωνήσουν μαζί σας άμεσα ώστε να συζητήσετε τις ανάγκες σας και να λάβετε προσφορές για αυτές.


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση