mastermastoras.gr  
4 Ιουνίου 2014
Εκτύπωση Email

Θερμοπρόσοψη. Η απάντηση στην ενεργειακή απώλεια!

Πηγή Εικόνας: tzb-info.cz

Ταβέρνα; Μία φορά το μήνα από δύο. Σούπερ μάρκετ; Μικρότερο καρότσι από πριν. Βενζίνη; Λιγότερη, με περισσότερο περπάτημα. Η ανάγκη για τη μείωση των δαπανών μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Μειώνουμε τις εξόδους, τις αγορές μας για πρωτεύοντα είδη και όποιο άλλο έξοδο μπορούμε. Όμως, υπάρχουν υπέρογκα έξοδα που προέρχονται… από το ίδιο μας το σπίτι!

Το σπίτι χρειάζεται ένα σταθερό ποσό, κάθε μήνα, για συντηρηθεί. Τα τελευταία ρόνια, αυτό το ποσό τείνει να ξεπεράσει τις οικονομικές μας δυνατότητες, αφού τα έξοδα θέρμανσης το χειμώνα και δροσισμού το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλα. Οι συσκευές θέρμανσης και δροσισμού είναι ο Νο.1 παράγοντας που ανεβάζει «στο κόκκινο» τον προϋπολογισμό του σπιτιού. Εάν λοιπόν, θέλετε να μειώσετε την απώλεια ενέργειας και κατ’ επέκτασιν τη λειτουργία των συσκευών αυτών, ίσως ήρθε ο καιρός να βάλετε μια καινούρια λέξη στο λεξιλόγιό σας: τη θερμοπρόσοψη!

Τι είναι η θερμοπρόσοψη;

Σε μία πρόταση, η θερμοπρόσοψη είναι η διαδικασία, με την οποία καλύπτουμε τα εξωτερικά τοιχώματα (δηλαδή την πρόσοψη του σπιτιού) με μονωτικά υλικά, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι και τη μείωση της ενεργειακής απώλειας. Κατά την διαδικασία της θερμοπρόσοψης, χρησιμοποιούνται υλικά όπως διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας, ή εξηλασμένη πολυστερίνη. Τα υλικά αυτά είναι θερμομονωτικά και η κύρια δράση τους έγκειται στην κάλυψη όλων των πιθανών «ανοιχτών» σημείων του κτιρίου, και που αποτελούν πηγές ενεργειακών απωλειών.

Η θερμοπρόσοψη (που λέγεται και εξωτερική θερμομόνωση) είναι μια διαδικασία που δεν αλλοιώνει τη διαρρύθμιση του κτιρίου, αλλά αντίθετα την υπολογίζει ως βασικό παράγοντα, για τη βελτίωση της συνολικής ενεργειακής απόδοσης.

Πηγή Εικόνας: 3.bp.blogspot.com

Ας γίνουμε σοφότεροι! Η θερμοπρόσοψη σε 4 απλά βήματα.

  1. Ο εξωτερικός τοίχος περνά από τη διαδικασία επιπέδωσης, μέσω ειδικών ραμμάτων και προετοιμάζεται κατάλληλα για να εφαρμοστούν οι επιστρώσεις.
  2. Γίνεται τοποθέτηση των μαρμαροποδιών των παραθύρων, έτσι ώστε να προεξέχουν της τελικής επιφάνειας που θα έχει η εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου.
  3. Ορίζεται στη βάση της επιτοίχιας επιφάνειας ένας οδηγός, ο οποίος πρέπει να είναι κάθετος στις γωνίες του κτιρίου.
  4. Λαμβάνοντας ως βάση έναρξης τον οδηγό που ορίστηκε, ξεκινά η επικόλληση των θερμομονωτικών πλακών. Το υλικό των πλακών ποικίλει ανάλογα με το κτίριο και τις ανάγκες του.

Πηγή Εικόνας: encrypted-tbn3.gstatic.com

Πλεονεκτήματα θερμοπρόσοψης

  • Μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και διατηρεί τη θερμοκρασία που δημιουργείται στον χώρο σας. Αποτέλεσμα; Δραματικά μειωμένη χρήση συσκευών θερμότητας και δροσισμού και μείωση των εξόδων σας!
  • Προσφέρει αποτελεσματική προστασία από την υγρασία, η οποία διαβρώνει τα τοιχώματα του κτιρίου.
  • Ευεργετεί συνολικά το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 και εμποδίζοντας τη θερμοσυσσώρευση που προκαλείται σε ένα συμβατικό κτίριο κατά τους θερινούς μήνες.
  • Δεν μειώνει το εμβαδό του κτιρίου, καθώς εφαρμόζεται έξω από αυτό, ενώ παράλληλα βελτιώνει αισθητικά το εξωτερικό μέρος του.
  • Προστατεύει συνολικά το κτίριο από ρηγματώσεις του σκυροδέματος και μειώνει τα έξοδα συντήρησης.
  • Προσφέρει ηχομόνωση και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες άνεσης και ιδιωτικής ζωής μέσα στον χώρο σας.

Πηγή Εικόνας: ergatex.gr

Η θερμοπρόσοψη είναι μια από τις πιο συμφέρουσες λύσεις για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά πρέπει να συνδυάζεται με ένα επιπλέον στοιχείο. Την επιλογή του κατάλληλου τεχνίτη!

Ενδιαφέρεστε για θερμοπρόσοψη; «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»!

Όλα αυτά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στη… λυπητερή, το κόστος δηλαδή της θερμοπρόσοψης; Και εδώ υπάρχουν λύσεις! Εάν επιθυμείτε να εφαρμόσετε την διαδικασία στο κτίριό σας, αλλά σκέφτεστε το κόστος μπορείτε να βρείτε μεγάλη βοήθεια στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει σοβαρά η θερμομόνωση, ενημερωθείτε, σήμερα κιόλας, για τους όρους συμμετοχής, και το πώς μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.


Σχόλια
comments powered by Disqus
Διαφημιστείτε εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Μείνετε Ενημερωμένοι με την ροή δεδομένων (RSS) του mastermastoras.gr

Γραφτείτε στο Blog μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν ότι έχει να κάνει με το σπίτι ή την επιχείρηση σας!


Εγγραφείτε!!! Μια ακόμη υπηρεσία προς εσάς!

facebook twitter linkedin

Αναζήτηση